Je bekkengebied is een krachtige plek in je lijf. Het hele lichaam rust op het bekken en ook in emotionele zin ligt de basis hier. Het is een plek waar veel onverwerkte emoties worden opgeslagen. Je evenwicht, vertrouwen en veerkracht zijn hier te vinden.

Je kunt het contact met je basis verliezen. Als je angstig bent leef je meer in je hoofd. Waar veel mensen tegenaanlopen is dat ze niet weten hoe ze met pijn en moeilijkheden op hun pad om kunnen gaan. Het ongemak moet zo snel mogelijk weg. Niet gek natuurlijk, op korte termijn is dit de makkelijkste weg.

Op lange termijn gaat het in je in de weg zitten. Je mist het gevoel van basiszekerheid. Je gaat het op een andere manieren proberen te verkrijgen, bijvoorbeeld door hard te werken en  ‘je schouders eronder te zetten’ of door alles onder controle te houden.

Ik begeleid mensen om beetje bij beetje dat basisgevoel weer terug te krijgen. Door ze te laten ervaren dat ze ook de lastige emoties aankunnen en ze een wijze raadgever zijn. Ze brengen je een stukje dichterbij jezelf.