Wat is hapotherapie?

 

Naast de wijsheid van het denken, is er ook de wijsheid van het lichaam: hierin liggen ervaringen en reacties op gebeurtenissen in het leven opgeslagen. Emoties die niet zijn doorleefd of lichamelijke impulsen die zijn verhinderd maakt dat we het contact met onzelf kwijt raken. Emoties zoals verdriet, boosheid, angst worden daardoor vastgehouden, soms al tientallen jarenlang. Dat kan voor lichamelijke en psychische klachten zorgen.

Door haptotherapie kom je gedosseerd weer in contact met je lichamelijke sensaties. Zo wordt je niet overweldigd, waardoor je dichtslaat en niks meer in je kunt opnemen. Via aanrakingen, oefeningen en gesprekken word je bewust van je patronen, verlangens en blokkades. Je doet meteen nieuwe ervaringen op die direct voelbaar zijn. Het gevolg is dat je deze signalen sneller herkent en leert te interpreteren. Zodat je vervolgens je gedrag en handelen kunt baseren op wat je voelt en ervaart.

Lees meer over de werkwijze

Maak meteen een afspraak

 

‘Vertel het me en het waait door me heen, laat het me zien en ik weet het morgen nog, laat het me voelen en ik weet het mijn hele leven’ Lao Tse